Customer Success Manager

Job description

We zijn op zoek naar een Customer Succes Manager! Wil jij werken met vooruitstrevende technologie en data om te helpen voedselverspilling te voorkomen? Ben jij de persoon die alle communicatie naar onze klanten vlekkeloos laat verlopen, zorgt voor een soepele onboarding, zorg draagt voor blij(vend)e klanten en ook de klantwens kan doorvertalen naar praktische ontwikkelingen voor de business? Dan komen we graag met jou in contact!


Over Zero foodwaste:

Zero foodwaste is een start-up met inmiddels 12 medewerkers, met als missie verduurzaming van het wereldvoedselsysteem. Dit doen wij met vooruitstrevende technologie. Een van de grootste wereldwijde uitdagingen is voedselverspilling. Wereldwijd gaat ongeveer een derde van het geproduceerde voedsel verloren. Alleen al in de horeca van Nederland is dit 150 miljoen kilo per jaar!


Wij helpen horecagelegenheden hun voedselverspilling minimaal te halveren. Dit doen wij door het plaatsen van een slimme AI camera met beeldherkenning algoritme, gekoppeld aan een dieptesensor en weegschaal. Hiermee samen brengen we volledig automatisch al het voedselafval in kaart en rapporteren deze data terug in een actiegericht online dashboard. Met deze inzichten kan de chef of inkoper gericht acties ondernemen met als resultaat het terugdringen van voedselafval! En het mes snijdt natuurlijk aan 2 kanten; minder voedselafval betekent ook minder inkoopkosten.


Wat ga je precies doen?

- Je wordt de spil tussen de verschillende locaties van de klant, onze IT afdeling en onze data & insights afdeling.

- Je wordt verantwoordelijk voor de onboarding van nieuwe locaties. Aangezien dit nog geen gestandaardiseerd proces is, mag je dit ook voor een groot deel vormgeven.

- Je zorgt dat vragen of klachten met betrekking tot de werking van onze installatie en het gebruik van de Zero insights portal direct worden opgelost of worden doorgezet naar de juiste persoon binnen Zero foodwaste. 

- Je verzamelt de datagerichte klantbehoefte en vertaalt deze door naar verbeterslagen in ons product.

- Kortom; je zorgt dat onze huidige klanten het aan niks ontbreekt en dolgelukkig met onze service zijn!

Requirements

Wie zoeken we: 

- Je hebt een afgeronde bachelor of master; 

- Je hebt enkele jaren ervaring in een functie met klantcontact, bijvoorbeeld als Customer Succes Manager, Account Manager of Project Manager. Je moet dit trucje al enkele keren hebben gedaan!

- Je bent dienstverlenend, maar ook stevig genoeg om een discussie niet uit de weg te gaan;

- Je hebt een enorme drive om telkens een stapje extra te doen voor de klant. Dit straal je ook uit binnen onze eigen afdeling!

- Ervaring in de horeca is mooi meegenomen!


Wat bieden wij jou:

· Een jonge en creatieve startup werkomgeving die jou stimuleert en in jouw ontwikkeling investeert;

· Fulltime dienstverband, flexibele werktijden en aantrekkelijke doorgroeimogelijkheden; 

· Je stapt in bij een groeiend bedrijf en daarbinnen heb jij alle mogelijkheden om mee te groeien; 

· Een divers takenpakket met veel vrijheid om het echt op jouw manier te doen;

· Een hecht team met slimme en enthousiaste collega’s die graag hun vakkennis met je delen


De sollicitatieprocedure zal bestaan uit een tweetal gesprekken met het founding team en als laatste ronde een rollenspel. De startdatum is januari 2020. Ben je geïnteresseerd geworden door ons verhaal, de rol en denk je dat je alles in huis hebt om deze rol tot een succes te maken? Dan komen we ontzettend graag met je in contact!